ÇEREZ POLİTİKASI

Bu Çerez Politikası (kısaca “Politika” olarak anılacaktır); Bitcoin.com.tr (kısaca “Site” olarak anılacaktır) tarafından yürütülen internet sitesi için geçerli olup, çerez kullanımına ilişkin ilkeleri açıklamaktadır. Çerez Politikası ayrıca Site’nin  Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan aydınlatma yükümlülüğü kapsamında kullanılan çerezler ve bu vasıtayla işlenen veriler hakkında bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

Çerezler Vasıtasıyla İşlenen Ve Aktarılan Veriler:             
İnternet Sitesini kullanarak ve çerez politikalarına rıza göstererek, çerezlerin işbu Politika ile uyumlu şekilde kullanılmasına ve zaman zaman kişisel verilerinizi de içerebilecek şekilde verilerinizin bu Politika kapsamında işlenmesine, aktarılmasına onay vermiş olursunuz. Çerezlerin bu şekilde kullanılmasını istemiyorsanız, bu çerez kullanımını onaylamayarak tarayıcınızın ayarlarını düzenlemelisiniz. Kullandığımız çerezleri devre dışı bırakmak, İnternet Sitesindeki kullanıcı deneyiminizi etkileyebilir.

Çerezler vasıtasıyla pazarlama bilgileriniz (çerez kayıtları, kullanım bilgileri) işlenmekte ve yurt içinde ve/veya yurt dışında çalıştığımız 3.kişilere site fonksiyonelliği, pazarlama ve istatistik veriler tutulması amacıyla aktarılmaktadır.

Çerezler Hangi Amaçla Kullanılır?
Çerezler özellikle aşağıdaki amaçlar için kullanılmaktadır;

  • Siteye üye olarak giriş yapanların kimliklerinin tespit edilmesi,
  • İnternet Sitesini bir sonraki ziyaretinizde sizi tanımak ve beklentilerinize ve ilgi alanlarınıza uygun hale getirilmiş içerik ve kişiselleştirilmiş tarama imkânı sunmak, İnternet sitemizdeki ziyaretinizi daha keyifli hale getirip İnternet Sitesinin kullanımını ve işlevselliğinin arttırılması,
  • İnternet reklamcılığı, Targeting ve re-targeting (=hedefleme ve yeniden hedefleme), çapraz satış, kampanya, fırsat ve ürün/hizmet reklamları gibi size özel ürün ve hizmetlere yönelik fırsatlar sunmak, tercihlerinizi göz önünde bulundurarak önerilerde bulunmak,
  • İnternet Sitesinden nasıl haberdar olduğunuzu belirlemek.

Çerezler üzerinden toplanılan veriler kimliğinizin belirlenmesi amacıyla kullanılmamaktadır ancak spesifik olarak kullanılan cihazı ve başka veriler ile birlikte cihazı kullanan veya cihazla ilgili kişiyi (cihazın sahibi olabilir) belirlemek için kullanılabileceği haller mümkün olabilir.

Bu kapsamda çerezlerin kişisel veri olarak değerlendirilmesi mümkün olsa da Çerezler, Aydınlatma Metninde ve bu Politikada belirtilen amaçlar dışında kullanılmaz.

Çerez Kullanımını kabul etmekle, kişisel verilerinizin Aydınlatma Metni ve bu Politika kapsamında işlenmesine rıza göstermektesiniz.

Kullanılan Çerez Türleri:

Çerezler; bir internet sitesinin veya bir mobil uygulamanın düzgün bir şekilde çalışması, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi, sitenin geliştirilmesi ve optimize edilmesi, daha uygun, ilgiye dayalı reklam sunma, ziyaretçiler için ilgi çekici ve kişiselleştirilmiş bir internet sitesi/uygulama ve reklam portföyü sunmak amacıyla, internet sitesi veya mobil uygulamayı ziyaret ettiğinizde cihazınızda depolanan Site ya da üçüncü şahıslara ait küçük metin dosyaları veya bilgi/veri parçacıklarıdır.

İnternet Sitesine ait kullanım bilgileriniz, bahsi geçen Çerezler ile elde edilmektedir. Çerezler bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak internetin kullanımını kolaylaştırır. Çerezler, Bitcoin.com.tr tarafından yürütülen internet sitesinin kaç kişi tarafından kullanıldığı, bir kişinin internet sitesini hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiği ve ne kadar kaldığı hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olurlar. Çerezler genellikle alındıkları internet sitesinin adını, çerez kullanım ömürlerini, ve genellikle tesadüfî şekilde oluşturulan kendine özgü bir sayı değeri içerir. Ayrıca çerezler, internet sitemizin, tercihlerinizin, siteyi tekrar ziyaret ettiğinizde hatırlanmasında da yardımcı olurlar.

Birincil çerezler site tarafından oluşturulan ve sadece site tarafından okunabilen çerezlerdir. Sitede sunulan içerik, erişim adresindeki alan adı dışında başka alan adları üzerinden sağlamakta olup bu halde her bir alan adı kendine münhasır üçüncü taraf çerezleri oluşturmaktadır.

Oturum Çerezleri: İnternet sitesinin kullanımı sırasında geçerli olan ve internet tarayıcınız kapatılıncaya kadar geçerliliklerini koruyan çerezlerdir.

Analiz/Performans Çerezleri: İnternet sitesinin geliştirilmesi amacıyla ziyaretçilerin Bitcoin.com.tr adresini ne şekilde kullandıklarını, en çok ziyaret edilen sayfaları ve/veya alınan hataların tespitinde kullanılan çerezlerdir.

Kalıcı Çerezler: Kullanıcı tarafından silinmediği sürece son kullanım tarihine kadar geçerliliğini koruyan çerezlerdir. Kalıcı çerezlerin kullanımına izin verilmemesi halinde Site adreslerinin çeşitli bölümleri kullanılamaz. Bu çerezler vasıtasıyla toplanan bilgiler pazarlama amacıyla kullanılamaz.

Fonksiyonel Çerezler: İnternet sitesi ziyaretçilerinin özellik ve tercihlerinin hatırlanmasını sağlayan isimsiz çerezlerdir. Site ziyaretçiye toplanan bilgiler doğrultusunda içerik gösterebilir. Bu tür çerezlerin kullanımına izin verilmemesi durumunda site adresinin bazı bölümleri kullanılamayabilir, site adresinin tercihlerinizi hatırlamasını engelleyerek size özel bir özelliğin kullanılmaması ya da gösterilmemesine neden olabilir. Site adresinin sağlayabileceği desteğini seviyesini/kalitesini düşürebilir.

Hedef veya Reklam Çerezleri: Bu çerezler site adresinin reklam ağları tarafından yerleştirilir. İlgili ve kişiselleştirilmiş reklamları göstermeyi, gösterilen reklam sayısını sınırlamayı, reklam kampanyasının etkinliğini ölçmeyi ve ziyaret tercihlerini hatırlamayı amaçlar.

Çerezleri kabul etmek, internet sitemizi kullanmak için zorunlu değildir ancak size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. Zorunlu çerezler dışındaki çerezleri silebilir veya engelleyebilirsiniz fakat bu halde internet sitemiz gerektiği gibi çalışmayabilir. Çerezlerin kullanımı internet sitesisinin çalışması bakımından zorunlu olabilir. Bu nedenle tarayıcı ayarlarından engellendiği takdirde internet sitesinin tamamı veya bazı bölümleri çalışmayabilir.

Çerezleri Kontrol Etme Veya Silme:

Çerezler,  ana bellekten veya elektronik postadan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta Çerezleri kabul eder biçimde tasarlanmıştır, ancak kullanıcılar dilerse Çerezlerin gelmemesi veya Çerezler gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler.

Ziyaretçi veya kullanıcı, işbu ayarları değiştirmediği sürece çerez kullanımına açık onay vermiş olduğu kabul edilir. Bu ayarları, cihazınızda hâlihazırda mevcut çerezleri silecek, çerezleri engelleyecek veya cihazınıza çerez gönderildiğinde uyarı verecek şekilde değiştirebilirsiniz. Tarayıcınızdaki “Yardım” fonksiyonunu kullanarak ilgili ayarların yerini bulabilirsiniz. Tarayıcınızı ayarlamanız halinde, internet sitemizi her ziyaret edişinizde verdiğiniz bilgileri tekrar girmeniz gerekir ve internet sitesinde yer alan bazı hizmetler gerektiği gibi çalışmayabilir. Örneğin internet sitesinin belirli bölümlerini görüntüleyemeyebilir veya internet sitesini ziyaret ettiğinizde sizin için özelleştirilmiş olan bilgilere ulaşamayabilirsiniz.

Tarayıcınızı çerezleri siteler veya belirli siteler için engelleyecek, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Kullanmakta olduğunuz tarayıcılarınızdan da (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Safari Mobile, Opera, vb) çerez yönetimlerine ilişkin detaylı bilgi alabilirsiniz.

Çerezler aracılığıyla elde edilen kişisel verileriniz Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak işlenmekte, saklanmakta ve güvenliği sağlanmaktadır. KVKK kapsamında verilerinize yönelik haklarınız ile ilgili detaylı bilgi internet sitesinde yayınlanan ‘Aydınlatma Metni’nde yer almaktadır. İşbu Çerez Bilgilendirme Metninin içeriğinin değişmesi halinde değişikliklerin yapıldığı hususu internet sitesinde ilan edilecektir.